Îmi cer iertare doamnei Stela Popescu pentru tot ce ți-am făcut noi pe 23 noiembrie când tu ai plecat în RAI și noi am uitat ce ai făcut pentru România

Îmi cer iertare doamnei Stela Popescu pentru tot ce ți-am făcut noi pe 23 noiembrie când tu ai plecat în RAI și noi am uitat ce ai făcut pentru România

Stela Popescu a murit, pe 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani, cu doar o luna înainte să împlinească 82 de ani. A fost un șoc pentru mine și am crezut că plecarea acestei mari actrițe va fi un șoc pentru toată România, țara pe care Stela Popescu a iubit-o și reprezentat-o în întreaga lume și despre care a spus că nu vrea niciodată să o părăsească.

M-a durut însă foarte tare să vad că presa din nou uită că există limite. Televiziunile preferă să plătească amenzi la CNA pentru imagini cu mortul în coșciug, iar site-urile cum nu au restricții se aruncă fiecare să trateze și de această dată acest subiect în toate felurile, sigur nu că fară decență.

Sunt antreprenor și eu și îmi doresc la fel ca toți colegii mei din presă să fac audiență, trafic pentru că din asta trăim. Și site-urile noastre au tratat subiectul în multe feluri și abordări, dar ce m-a șocat a fost că din nou am văzut mizeria făcută și în cazul Ilenei Ciuculete sau al lui Aurelian Preda de exemplu, nu sunt neapărat de comparat, dar sunt primii care mi-au venit în minte.

Mă uitam la televizor și văd stupefiat cum bietul Alexandru Arșinel este călcat în picioare de presă, deși se vedea extrem de clar că este în stare de șoc, iar reporterii încercau să smulga de la partnerul de scenă al doamnei Popescu o frază senzațională pe care apoi sa o interpreteze în toate felurile.

Nu a fost suficient. În scurt timp televiziunile de știri transmit ÎN DIRECT imagini cu trupul neînsuflețit al doamnei Stela Popescu în momenntul în care IML încearcă din răsputeri să-și facă loc printre camere, reorteri și aparate foto să introduca targa în mașină și să își vadă de treabă.

Unele au blurat puțin imaginea, altele au ales să nu o facă. Indiferent de variantă nu cred ca Stela Popescu merita așa ceva. Stela Popescu ne-a oferit nouă mereu bucurie prin talentul său actoricesc, iar noi, presa, o dăm iar de gard și dam la televizor imagini ce nu ne fac deloc cinste.

Sper din suflet ca familia să NU permită accesul ziariștilor la ceremoniile funerare și Stela Popescu să fie înmormântată așa cum și-ar fi dorit mereu, discret, chiar dacă știa  că va lasa multă durere în urmă, dar așa cum nu și-a expus prea des viața personală, cred că de acolo de sus a plâns când a văzut ce face presa cu ea în drumul ei spre odihna veșnică. Mie mi-a fost rușine, de rușinea celor care au făcut-o.

Nu scap bine de socuri că o vad pe doamna Stela Popescu pusă în niște poze pe Facebook, care se umple de glume pe seama morții actriței. Nu le reproduc pentru ca mi se par de prost gust și extrem de urâte. Reamintesc, a murit Stela Popescu nu…o curviștină care toată cariera ei ne-a obișinuit cu circ.

Stela Popescu ne-a oferit nouă, publicului, mereu, RESPECT, iar o parte din noi o răsplătim acum cu glume proaste sau imagini extrem de intime și dureroase date în direct la TV sau puse în EXCLUSIVITATE pe diverse site-uri.

Sigur, că pe lângă toate acestea ma uit și peste unele comentarii, atât de la noi, cât și de la alte site-uri și văd mulți „deștepți” care spun: „Da ce vroiați? Să trăiască 100 de ani! Dacă murea un om normal nu se făcea tam tam!”

Dragi comentatori care vă simțiți și încadrați în ”TOP Comentarii scrise de tâmpiți”, aș vrea să accentuez în primul rând că dacă murea un om „normal” și acela era ruda ta, nu ți-ar fi plăcut cu siguranță sa vezi asta la televizor, în ziar sau în online.

Cu siguranță nu ți-ar fi plăcut ca prietenii tăi să facă glume tampite pe seama pierderii tale. Știu că din păcate noua generație NU știe cine este Stela Popescu, numai când scriu asta mi se zbârleste părul pe mâini, dar asta ține deja de educație și cultură, dar dacă tot nu știi cine e, taci, treci mai departe și citește știrile despre Cruduța sau despre cei pe care îi știi.

Pe final, aș vrea în numele meu, dar și ai celor care au iubit-o, apreciat-o sau îndragit-o pe Stela Popescu să îmi cer iertare pentru toate comentariile tâmpite, pentru toți cei care nu știu nici măcar acum să aprecieze valorile adevărate ale acestei tări. O parte din România nu vă merita.

De asemenea, din postura de jurnalist îmi cer iertare și în numele colegilor mei care au ales (probabil obligați de dorința de senzațional sau de șefi – motivând că publicul asta își dorește) să calce cu boancii în viața dumneavoastră și să vă prezinte publicului așa cum cu siguranță nu v-ar fi placut niciodată să vă vedeți.

Publicul cu siguranță își dorește să aflte cât mai multe despre vedetele preferate, dar cred că ar întelege și aprecia mai mult dacă noi am opta să oferim informațiile mai filtrate, fară să săpăm prea mult într-un loc atât de dureros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Air24 - 26 noiembrie ziua cu peripeții în aeroport
Up Next:

6 ore ”pierdute” în aeroport - 26 noiembrie 2016 ziua națională a peripețiilor

6 ore ”pierdute” în aeroport - 26 noiembrie 2016 ziua națională a peripețiilor