Stim bancuri despre cutremur, dar ce habar avem de preventie?

Stim bancuri despre cutremur, dar ce habar avem de preventie?

Cutremurul din Bucuresti m-a facut sa sar din pat si sa trec la datorie.

In timp ce incercam sa ma dezmeticesc, sa deschid fluxurile de stiri, aplicatiile de monitorizare si sa-mi dau seama exact pe ce lume traiesc, am facut o cruce si i-am multumit lui Dumnezeu (rar fac asta…) ca n-a fost mai rau.

Imediat dupa ce am actualizat Revista Teo si Huff.ro cu stirea, am trecut la monitorizare si am constatat ca romanii au un simt al umorului foarte bine dezvoltat.

Bancurile cu Oana Roman care de fapt ar fi cazut din pat, Ozana Barabancea care de fapt sarea coarda si din aceste doua cauze s-ar fi miscat Romania, m-au dezgustat.

Inima mea batea tare, nu-mi ardea de glumele lor funny si nici de umorul care cred ca in astfel de situatii este bun, dar cu masura.

Ma intreb: Cati dintre cei care s-au dat zmei pe Facebook, lansand sa se inteleaga ca de fapt nu s-au cacat pe ei de frica, ci si-au amintit brusc de toate bancurile proaste, au habar despre ce dracu trebuie facut cand tavanul, mobila sau obiectele din casa ne cad in cap?

Cati dintre zmeii Facebook-ului au vizionat unul din clipurile de promovare a masurilor de siguranta la cutremur?

Sunt curios, desi mai bine n-as fi, ce o sa faca zmeii cand o sa-si culeaga mortii dupa un eventual cutremur major (sper sa nu vina ziua asta niciodata) care daramana Romania…?

Sunt un om cu un mare simt al umorului, fac glume multe si de foarte multe ori proaste, dar cred ca exista unele situatii in care trebuie sa citim mai bine ce dracu facem, daca pana cand ne scriem bancul pe Facebook pentru a atrage hohotele de ras ale prietenilor, vine o replica care ne face sa ajungem sub daramaturi.

Sunteti constieti zmeilor ca Romania nu este pregatita deloc pentru un cutremur major?

Nu ca Italia sau Japonia nu ar fi numarat mii de morti impreuna, dar la noi s-a blocat tara cand au ars oamenii aia in Colectiv, dapai daca se “huluie” tarisoara.

Stiu ca o sa spuneti ca de fapt voi stiti foarte bine despre ce vorbesc, ca doar nu o sa recunoasteti ca nu v-ati gandit deloc la ce riscuri ne supunem sau ca era mai interesant sa fiti bravi in fata celor pentru care scrieti, decat sa spuneti ca va bate inima al dracu de tare.

Ma gandesc ca ar fi util sa vizionam ce trebuie sa facem atunci cand este un cutremur, poate pe langa bancuri tinem minte macar doua, trei chestii care iti ne pot salva viata noua, copiilor nostri sau apropiatilor nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uber trebuie sa existe pentru ca asa vrem noi, clientii
Up Next:

Uber trebuie sa existe pentru ca asa vrem noi, clientii

Uber trebuie sa existe pentru ca asa vrem noi, clientii